De Top 5 Excel Functies Die je Moet Weten

De Top 5 Excel Functies Die je Moet Weten

oktober 25, 2022 0 Door admin

Excel is een programma dat ontzettend veel mogelijkheden biedt. Gelukkig zijn er maar een paar functies die je dagelijks nodig hebt. In deze blog bespreken we de 5 meest belangrijke functies in Excel en geven we je handige tips om ze toe te passen! 

Functie: DATUMEN

In Excel kun je ook eenvoudiger werken met datums. Dit is heel handig als je bijvoorbeeld een overzicht wilt maken van alle verkopen in een bepaalde maand. Je kunt dan snel filteren op de juiste datum en zo het overzicht maken dat je nodig hebt.

Functie: TIJDEN

Net zoals bij de functie Datum, kun je ook eenvoudiger werken met tijden in Excel. Dit is heel handig als je bijvoorbeeld een overzicht wilt maken van alle bestellingen die binnen zijn gekomen in een bepaalde tijdsperiode. Je kunt dan snel filteren op de juiste tijd en zo het overzicht maken dat je nodig hebt.

Functie: CONDITIES

In Excel kun je ook gemakkelijk voorwaarden aan gegevens toevoegen. Dit is heel handig bij het maken van analyses of rapportages. Bijvoorbeeld als je wilt weten hoeveel producten je hebt verkocht die meer dan €100,- kosten, of hoeveel klanten in een bepaalde leeftijdsgroep zijn.

Functie: GRAFIEKEN MAKEN

Excel is ook heel geschikt voor het maken van grafieken. Dit is erg handig als je snel een overzicht wilt krijgen van de gegevens die je hebt ingevoerd. Bijvoorbeeld als je wilt weten hoe de verkopen zich ontwikkelen in een bepaalde periode of welke producten het meest worden verkocht. Je kunt in Excel allerlei soorten grafieken maken, zoals lijngrafieken, staafgrafieken en taartdiagrammen.

Functie: PIVOT TABEL

Een draaitabel is een hele handige functie in Excel als je snel gegevens wilt analyseren of verwerken. Een draaitabel maakt namelijk een samenvatting van de gegevens die je hebt ingevoerd. Dit is heel handig als je bijvoorbeeld wilt weten hoeveel producten je in totaal hebt verkocht, of welke producten het meest worden verkocht aan mannen of vrouwen. Je kunt in Excel allerlei soorten draaitabellen maken, zoals tabellen met rijen en kolommen, of tabellen met geaggregeerde gegevens.

 

Als je regelmatig met Excel werkt, is het handig om deze 5 essentiële functies te kennen en een cursus excel kan hier goed bij helpen. Zo maak je sneller en eenvoudiger werk van al je Excel-taken!

Bron: https://www.learnit.nl/